Lees meer

over mij

Hallo, ik zal mij eens voorstellen.

Mijn naam is Robbin Lenior en ik ben een afgestudeerd Grafisch vormgever en User Experience Designer. De opleiding ‘Communication & Media Design’ (CMD) welke ik recentelijk heb behaald richt zich vooral op de digitale media. Onderzoek, Concepting, User Interfaces (UI), User Experience (UX), Visual Design en development (Front-End). Dit zijn enkele termen die behandeld werden tijdens de opleiding.

Tijdens mijn vooropleiding ‘Multimediavormgeving (Grafisch)’ op het ROC van Amsterdam (MBO) heb ik de kunsten van het grafische vak kunnen uitoefenen.

Dus, waarom dan eigenlijk?

Al sinds dat ik klein was lag mijn interesse bij computers, spelcomputers en tekenen. Ik ben opgegroeid met pen & potlood, gameboys en een super dikke Macintosh. De groei van technologie is net zo hard gegaan als mijn eigen lengte, waarbij mijn nieuwsgierigheid naar ontwerp en interactie ook niet achterbleef.

Nou dan nóg iets persoonlijker

Een van mijn grootste hobbies is Volleybal. Deze sport beoefen ik al langer dan tien jaar en heb veel plezier in deze intense teamsport. Nu heeft Volleybal voor mij ook raakvlakken met mijn werkstijl, namelijk dat je veel meer kunt bereiken als je goed samen kunt werken in teamverband. Buiten het sporten om ben ik ook eigenaar van een Playstation 4 en bezoek ik wel eens een leuk festival.

Mijn opleidingen

2014 - Nu

HBO - Communication & Multimedia Design (CMD)

Communication and Multimedia Design (CMD) is een ontwerpopleiding, verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam. Hier leer ik onderzoeken, bedenken en maken betekenisvolle interactieve communicatieproducten en diensten: websites, apps en interactieve installaties. CMD'ers betrekken de wensen, behoeften en eigenschappen van gebruikers bij het ontwerpproces. Ze ontwikkelen oplossingen voor organisaties en zoeken antwoorden op maatschappelijke vraagstukken.

Minor (profilering): User Experience Design

2009 - 2013

MBO - Graphic Design (Multi Media Designer) Niv. 4

Als Grafische Vormgeving houdt je je bezig met drukwerk en digitale reclame. Denk hierbij aan de richting webdesign, reclame, ontwerp/vormgeving/dtp, multimedia en communicatie.

2005 - 2009

VMBO-Theoretical - The Bernard Nieuwentijt College

Tijdens deze opleiding heb ik het volgende vakken pakket gekozen: Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde, Aardrijkskunde, Engels, Nederlands en als extra vak Beeldende Vorming.

Werk ervaring

2013 - Nu

CO-Founder - 2PM Agency

In het jaar 2013, nadat ik geslaagd was voor mijn MBO opleiding, ben ik samen met Jasper Doornbos een bedrijf begonnen. Het bedrijf heet '2PM Agency' en is een User centric digital agency.

2015 - 2018

Secretaris - VVM'63

Als secretaris van VVM'63 ben ik verantwoordelijk voor alle binnenkomende communicatie, alle notules voor tijdens vergaderingen en overige regelementen binnen de vereniging. Buiten dat sta ik ook als verantwoordelijkheid voor de website en de maandelijkse nieuwsbrieven.

2015 - 2016

PR Commissie - Studienvereniging IAM Core

In het eerste jaar van mijn HBO opleiding begon ik als PR Commissie bij de studievereniging IAM Core. Hier maakte ik flyers, posters en boekjes voor de evenementen die gehouden werden.

2014 - 2014

Lead Digital Designer - Straight Pre Media

In een periode van drie maanden heb ik gewerkt bij Straight Premedia. Voor het sportmerk Under Armour kreeg Straight Pre Media het project om zowel Grafisch als Digitaal de campagne items te verzorgen. Mijn verantwoordelijkheid was de digitale kant, en daarbij een Junior Designer aansturen die mij assisteerde tijdens dit project.

2013 - 2014

Technisch Styling DTP'er - G-Star RAW

Bij G-Star Raw heb ik gewerkt op de 'Men Denim' afdeling als Technisch Styling DTP-er. Hier werkte ik samen met de kleding stylisten moest ik concept schetsen vertalen naar een digitale, technische tekening zodat de productie kon starten.

2011 - 2013

All Round Designer - Straight Pre Media

In de periodes tijdens mijn MBO opleiding dat ik vakantie of een vrije dag had ging ik aan het werk bij Straight PreMedia. Daar vervulde ik de functie als All Round Designer. Ik werkte op de DTP afdeling, de Grafische Vormgeving afdeling en kreeg naarmate ik er langer werkte ook Lithografie opdrachten. Projecten voor o.a.; ING, BMW, Philips, Neckermann en Accor Hotels.

Stages

Feb '18
- Juni '18

Afstudeeropdracht - KPN

In de periode van februari 2018 t/m juni 2018 heb ik een afstudeerproject gedaan voor KPN. KPN is een leverancier van telecommunicatie en ICT diensten. Het bedrijf biedt consumenten en zakelijke partijen mobiele telefonie, internet en televisie in het binnen- en buitenland. Dit project ging over een herontwerp van de huidige verleng omgeving. Aan de hand van de design challenge en het probleem van de gebruikers, wat geconstateerd is uit onderzoek, is er een herontwerp gemaakt.

Sept '17
- Feb '18

Stagiaire Visual & UX Design - Freddify

Freddify is een online methode waarmee individuen zichzelf in kaart brengen. Ze ontdekken waar ze goed zijn en gelukkig van worden. Voor jezelf betekent dat je je eigen levenspad vindt en makkelijker loopbaankeuzes maakt. Organisaties kiezen voor Freddify omdat ze de juiste mensen op de juiste plek willen hebben.
Bij deze stage kwamen termen als webdesign, graphic design, userstories en wireframing naar voren.

2015

Stagepilot 'In eigen bedrijf' - Agency N09

In het tweede jaar van mijn HBO opleiding kregen we de kans om tien weken stage te lopen. Ik heb onder begeleiding van het bedrijf 'Agency N09' een stage binnen mijn eigen bedrijf gelopen. De stagevorm was des tijds een pilot programma vanuit de Hogeschool van Amsterdam. De stage had een focus op Visual Design, User Experience Design en Ondernemen.

2011

Stagiare All Round (Web)Designer - JWEL U

Tijdens mijn MBO opleiding ging ik voor mijn tweede stageperiode meer richting Webdesign. Bij Jwel U / Sillystuff heb ik in dit halve jaar gekeken bij Grafische Vormgeving, DTP, en Webdesign. De functies bij deze stage waren over het algemeen een stuk breder, vandaar de naam All Round (web)Designer.

2010

Stagiare Grafisch Vormgever - Straight Premedia

Tijdens mijn MBO opleiding heb ik mijn eerste stage gelopen bij Straight PreMedia. Binnen een half jaar heb ik de afdelingen DTP, Lithografie en Grafisch Vormgever kunnen bekijken en mij hier in kunnen ontwikkelen.

Blog

Lees ook eens wat onderzoeken of nieuwtjes.

What is the best windows UX hi-fi prototyping tool?

What is the best windows UX hi-fi prototyping tool? 1263 774 Robbin Lenior

What are prototypes? In a design process, prototypes are one of the most important steps. A prototype comes in many shapes, from basic sketches representing different screens to a high…

Robbin

Lenior

Contact

E-mail: hi@robbinlenior.nl
Adress : ‘t spil 87, 1141 SJ Monnickendam
Telefoon : +31 6 31 96 11 83